Όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ για το ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΗ που δεν σου είπε κανείς.

‘’Tι ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΗ να πάρω για να χάσω το λίπος μου;’’  είχα ρωτήσει πριν μερικά χρόνια τον φαρμακοποιό της γειτονιάς μου. Αυτός χωρίς δεύτερη σκέψη μου έδωσε τον πρώτο ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΗ CLA που βρήκε μπροστά του.

Γεμάτος ελπίδα κατέβασα όλο το κουτί σχετικά σύντομα χωρίς να αλλάξω κάτι στη διατροφή και την άσκηση μου. Αποτέλεσμα; Το κοιλιακό λίπος, ατάραχο, μου χαμογελούσε ακόμα...

 Σε αυτή την φάση της ζωής μου σε ένα πράγμα ήμουν πολύ συνεπής.
Να παίρνω το λιποδιαλύτη μου.

Στο σημερινό άρθρο θα αναλύσω δύο γνωστούς λιποδιαλύτες που ακόμα και σήμερα πουλάνε τα φαρμακεία.

Το CLA και το πράσινο τσάι/κατεχίνες.

Στο τέλος του άρθρου θα σου πω τι ισχύει γενικά για τους λιποδιαλύτες αλλά θα σου δώσω και μία πρόταση λιποδιαλύτη που αποδίδει (υπό συνθήκες1000%.

Ο ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΗ Σ CLA

To CLA ή αλλιώς συζευγμένο λινολεϊκό οξύ είναι μία οικογένεια ενώσεων του λινολεϊκού οξέος (ω6 - απαραίτητο λιπαρό οξύ).

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά συμπληρώματα για απώλεια λίπους.

Τι δείχνει η έρευνα

Η επίδραση του CLA στο σωματικό βάρος και το σωματικό λίπος έχει μελετηθεί αρκετά, αλλά τα αποτελέσματα είναι συγκεχυμένα. Αυτό οφείλεται κυρίως στις διαφορετικές δόσεις και ενώσεις CLA που χρησιμοποιούνται, όπως και στη διαφορετική μεθοδολογία της κάθε έρευνας.   

Στα πειραματόζωα η χορήγηση CLA φαίνεται ότι οδηγεί στην απώλεια λίπους μέσω διαφόρων μηχανισμών. Στους ανθρώπους τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα.

Κάποιες μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει μικρό αποτέλεσμα με τη συμπληρωματική χορήγηση ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΗ CLA, ενώ άλλες δεν επιβεβαιώνουν αυτά τα ευρήματα.

Τα πιο θετικά αποτελέσματα δείχνουν απώλεια 1,7kg λίπους σε 12 εβδομάδες μετά από χορήγηση 3,4g CLA σε υπερβαροπαχύσαρκους (χωρίς απώλεια βάρους ωστόσο).

Μετα-ανάλυση του 2007 αναφέρει ότι χορήγηση CLA (~3,2g/d) μπορεί να προκαλέσει απώλεια λίπους περίπου 0,1kg/εβδομάδα για 6 μήνες, ενώ στη συνέχεια η επίδραση του CLA γίνεται αμελητέα.

Υπάρχουν αρκετές μελέτες που δεν έχουν δείξει κάποια σημαντική διαφορά απώλειας σωματικού λίπους μετά από χορήγηση CLA.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι παρενέργειες που έχουν παρατηρηθεί από τη λήψη CLA είναι δυσκοιλιότητα, μαλακά κόπρανα και διάρροια.

Με λίγα λόγια σχετικά με το ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΗ CLA:

Η συμπληρωματική χορήγηση CLA φαίνεται ότι προκαλεί μία μικρή απώλεια λίπους (και αυτή όχι πάντα), αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου εντυπωσιακά (1-2 κιλά λίπους στους 3 μήνες).

Αν σε ένα διάστημα 12 εβδομάδων κάποιος προσέξει απλά τη διατροφή του, μιλώντας ρεαλιστικά, μπορεί να έχει μέχρι και τα πενταπλάσια αποτελέσματα.

Το πράσινο τσάι και οι κατεχίνες του

Το πράσινο τσάι αποτελεί ίσως το πιο διαδεδομένο συμπλήρωμα για απώλεια λίπους.
Δεν είναι λίγα τα άτομα που αναλαμβάνω και έχουν πιεί ήδη μία δεξαμενή πράσινο τσάι χωρίς αποτέλεσμα.

Το πράσινο τσάι έγινε γνωστό λόγω της περιεκτικότητας του σε κατεχίνες.
Οι κατεχίνες είναι αντιοξειδωτικές ουσίες στις οποίες έχουν αποδοθεί λιποδιαλυτικές ιδιότητες, ενώ έχει αναφερθεί ότι βοηθάνε στην απώλεια και διατήρηση του σωματικού βάρους.

🔹 Μπες στη free, online, facebook ομάδα ''Project: Χάσιμο λίπους'' που μοιραζόμαστε χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την απώλεια λίπους.

Τι δείχνει η έρευνα:

Μετα-ανάλυση του 2009 έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού έχει μία θετική επίδραση μικρού βαθμού στην απώλεια και διατήρηση βάρους που επηρεάζεται άμεσα από την παράλληλη κατανάλωση καφεΐνης.

Σε άλλη μετα-ανάλυση της βιβλιογραφίας  (2010) αναφέρεται ότι οι κατεχίνες από μόνες τους δεν έχουν κανένα όφελος στο σωματικό βάρος αλλά όταν συνδυαστούν με καφεΐνη αποφέρουν μία μικρή αλλά σημαντική διαφορά στο σωματικό βάρος.

Για την ακρίβεια τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι ~580-700mg κατεχινών σε συνδυασμό με καφεΐνη μπορούν να δείξουν μία παραπάνω απώλεια 1,4 kg σε ~12 εβδομάδες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι έχει περίπου 50-100mg κατεχίνες και 30-40mg καφεΐνης.

Με λίγα λόγια σχετικά με το πράσινο τσάι:

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού/κατεχινών σε συνδυασμό με καφεΐνη επηρεάζουν ελαφρώς θετικά το σωματικό βάρος.

Ωστόσο, το όφελος που έχουν είναι μικρό, αμελητέο και όχι τόσο σημαντικό.

Ο ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΗΣ που αποδίδει 1000%

Όπως σου έταξα στην αρχή του άρθρου ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψω τον μοναδικό ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΗ (φαρμακείου) που αποδίδει.

Δεν είναι άλλος από... την καφεΐνη.

Για να λειτουργήσει όμως χρειάζεται μία αναγκαία συνθήκη. Να γυμνάζεσαι.

Διάβασε περισσότερα στο αναλυτικό άρθρο:
O λιποδιαλύτης με τα εντυπωσιακότερα αποτέλεσματα.

Καλοκαίρι 2017: Σε κάθε περίοδο γράμμωσης που διανύω με κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης,
η καφεΐνη αποτελεί έναν εξαιρετικό βοηθητικό παράγοντα.

Συμπερασματικά σχετικά με τους λιποδιαλύτες

Όλα ξεκινάνε από μία ανάγκη που νιώθεις. Θες να αλλάξεις το σώμα σου. Το θες πολύ.

Το μυαλό μας ψάχνει ενστικτωδώς πάντα την πιο γρήγορη και εύκολη λύση. Οι δήθεν εναλλακτικές και συμπληρωματικές λύσεις ακούγονται πολλά υποσχόμενες.

Δυστυχώς όμως κανένα πράγμα στη ζωή δεν σε αλλάζει πραγματικά σωματικά, ψυχικά, πνευματικά με εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Αν έχεις σκοπό να επενδύσεις χρηματικά στον εαυτό σου αντί να τα δώσεις σε κάποιο ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΗ θα σε συμβούλευα να εμπιστευτείς έναν επαγγελματία διατροφολόγο (όχι απατεωνο-διατροφολόγο).

Η επιστροφή των χρημάτων σου (return of investment) είναι 100 φορές πιο πιθανή σε σχέση με την αγορά κάποιου λιποδιαλύτη.

Τέλος, όσον αφορά την απώλεια λίπους η αποδοτική λύση παραμένει μία, όσοι λιποδιαλύτες και αν κυκλοφορούν στα φαρμακεία:

Κατάλληλη διατροφή (με προσοχή στις θερμίδες και την ποιότητα τροφίμων) σε συνδυασμό ιδανικά (ή χωρίς συνδυασμό) με σωματική δραστηριότητα.

Νιώθεις έτοιμος/η να πετύχεις μία σημαντική αλλαγή στο σώμα και στην καθημερινότητα σου με το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής;

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου το συντομότερο δυνατόν.

Related Posts