Αξιολόγησε όποιον βρίσκεται μέσα στη ζωή σου

Όλοι οι άνθρωποι που είναι κοντά σου, σε επηρεάζουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό.

Μεταφορικά μιλώντας, υπάρχουν 3 κατηγορίες ανθρώπων γύρω σου:

1) Οι άνθρωποι - κρυστάλλινες σφαίρες

Όταν τους αναλύεις βλέπεις αν θα σου άρεσε να γίνεις σαν αυτούς στο μέλλον. 
Αν θες να ζήσεις και συ κάποιες εμπειρίες τους, αν θες να ενστερνιστείς κάποιες απόψεις τους και να βιώσεις μία παρόμοια πορεία ζωής. 
Μπορεί να εστιάσεις σε ένα καλό, κακό ή ουδέτερο χαρακτηριστικό τους και να αναρωτηθείς αν θα ήθελες να το υιοθετήσεις στο μέλλον.

2) Οι άνθρωποι – καθρέφτες

Σε αυτή την κατηγορία ισχύει αυτό που λέμε ‘’ότι δίνεις, παίρνεις’’. Το άτομο που εξετάζεις μπορεί να σου αντανακλά κάποιο καλό ή άσχημο χαρακτηριστικό σου. 
Συνήθως σε αυτή την ομάδα ανήκουν οι άνθρωποι με τους οποίους συμπορεύεσαι στο μονοπάτι σου. Έχετε τις ίδιες αξίες και σχετικά παρόμοιους στόχους και φιλοδοξίες. 
Ωστόσο σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι άνθρωποι που σιχαίνεσαι, που σε κάνουν να αντιδράς υπερβολικά. Οι άνθρωποι αυτοί αντανακλούν κάποια στοιχεία του χαρακτήρα σου που πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση.

3) Οι άνθρωποι - άγγελοι

Πραγματική ευλογία. Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται από το πουθενά, σου λένε ακριβώς αυτό που έπρεπε να ακούσεις την κατάλληλη στιγμή και μετά εξαφανίζονται σαν άγγελοι. Μπορεί να μην ξέρουν καν ότι λειτούργησαν τόσο θετικά επάνω σου. 
Τα λόγια τους σε βοηθάνε να πάρεις κάποιες καθοριστικές αποφάσεις στη ζωή σου και να εξελιχθείς. 
Νιώθω ευγνώμων που έχω συναντήσει στη ζωή μου ελάχιστους ανθρώπους σαν αυτούς (συμβουλή: στείλε τους ένα μήνυμα να τους ευχαριστήσεις αν δε το ‘χεις κάνει ήδη).

Είσαι ο πυρήνας της ζωής σου και γύρω σου περιφέρονται η οικογένεια, ο/η σύντροφος, οι φίλοι και οι γνωστοί σου.

Αν διαπιστώνεις ότι κάποιοι άνθρωποι γύρω σου είναι τοξικοί, δεν αποτελεί λύση απλά να μην τους ξαναμιλήσεις. Δώσε τον κατάλληλο χώρο και χρόνο στη σχέση σας και αυτό-αναρωτήσου:

‘’Τι μου δείχνουν αυτοί οι άνθρωποι για τον ίδιο μου τον εαυτό’’;

Για κάποιο λόγο βρίσκονται στη ζωή σου. Όταν τον βρεις, μπορείς να τους τοποθετήσεις στην κατάλληλη θέση που αξίζει να είναι στη ζωή σου.

Related Posts