Είσαι το σύνολο των καθημερινών επιλογών σου

Οι αποφάσεις που παίρνεις και οι πράξεις που κάνεις ΣΗΜΕΡΑ, όσο μικρές ή όσο μεγάλες και αν είναι, επηρεάζουν το ΑΥΡΙΟ.

Την αυριανή μέρα σε μικρό βαθμό. Την επομενη εβδομάδα σε λίγο μεγαλύτερο. Τον επόμενο μήνα-χρόνο-δεκαετία σε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ βαθμό.

2 Παραδείγματα:

1) Γνωρίζεις μία σύντροφο που είναι εθισμένη στην κάνναβη (ή βάλε όποια προβληματική συμπεριφορά θέλεις). Σου αρέσει εμφανισιακά, περνάς καλά και παραβλέπεις αυτή τη λεπτομέρεια. ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ να επενδύνσεις σε αυτή τη σχέση. Την επόμενη μέρα δοκιμάζεις κάνναβη, δεν έγινε και τίποτα. Μεσ' την εβδομάδα έχεις κάνει 2-3 φορές για την παρέα. Σε ένα μήνα πάνω έχεις καεί και δεν έχεις όρεξη για τίποτα.

2) Μία ωραία μέρα σκέφτεσαι ότι θες τεστάρεις τα όρια σου συμμετέχοντας σε έναν μαραθώνιο. Αντί να παραδωθείς στον πνευματικό αυνανισμό, ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ να κάνεις εγγραφή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας για 2 μήνες μετά. Την επόμενη μέρα δεν έχουν αλλάξει πολλά, κάνεις την συνηθισμένη προπόνηση σου. Μετά από μερικές βδομάδες αισθάνεσαι ίσως πιο συγκεντρωμένος στο στόχο σου. Μετά από 2 μήνες ζεις από την πιο έντονη στιγμή της ζωής σου (ή έτσι πίστευες τότε). Μετά από 1,5 χρόνο αποφασίζεις να τρέξεις έναν δυσκολότερο αγώνα, τον μαραθώνιο του Ολύμπου (διάρκειας 6ωρών και 45 λεπτών) και δέχεσαι σε μία μέρα όση αγάπη δεν έχεις λάβει μέχρι τώρα στη ζωή σου. Η αυτοπεποίθηση σου φτάνει στα ουράνια και είσαι έτοιμος για οποιαδήποτε νέα πρόκληση.

Όλες οι επιλογές σου είναι σημαντικές. Θυμήσου ότι η συννειδητότητα είναι σύμμαχος σου, ενώ ο παρορμητισμός και η απερισκεψία εχθροί σου.